16 vállalkozás kezdte együtt gondolkodva 2016-ot

2016/01/22 Címkék: üzleti reggeli, 2016, salgótarján.

2016 első Innovatív Üzleti Reggelijével 16 vállalkozás kezdte együtt gondolkodva egy reggeli kávé, tea mellett az évet.

Oké, tudjuk, az év már régen elkezdődött, de "a reggelik" esetében ez volt az első alkalom idén. S mert a vállalkozók híresen jó problémamegoldók, adódott is egy kis probléma a helyszín kapcsán. Ezt azonban 2 azaz kettő perc alatt sikerült is megoldani. A Fekete Bárány Étterem helyett a Den Café külön termében tartottuk a találkozót.

A találkozó első felében mindenki bemutatkozott és elmondta mivel foglalkozik. Nagyon nagy örömünkre úgy fest, hogy ez alkalommal is több üzlet köttetett, amelyek előre láthatólag tartós együttműködést eredményeznek majd.

12557087_10203856893262103_919942076_o.jpg

Az esemény második felében kötetlen beszélgetés formájában számos újabb üzletről, lehetőségről esett szó. Működik a terv, mi szerint a helyi vállalkozásokat csak a helyi vállalkozók tudják megerősíteni, s ehhez semmi mást nem kell csinálni, csak leültetni őket egy asztalhoz, hogy beszélgessenek.

 

Miért csináljuk? Mi szükség van erre?

Hisszük, hogy ezzel - egyelőre kicsiben, később pedig majd nagyobban is - a helyi gazdaságot erősítjük. Tudjuk, hogy a pillangó-hatás működik, s látjuk, hogy a találkozónkon részt vevő vállalkozók, cégvezetők mosolyogva, feltöltődve mennek utána dolgukra. Semmiségnek tűnhet ez, de egy vidámabb főnök kedvesebb a dolgozóival, kedvesebb a családjával, s kedvesebb a benzinkutassal vagy az eladóval. A helyi kisboltos, ha boldogabb, ezt át fogja adni akaratlanul is a vásárlóinak.

A legfontosabb azonban, hogy "a reggelikkel" lehetőséget teremtünk arra, hogy Ön is egy olyan közegbe kerüljön, ahol nem egymás eltiprása a cél, hanem az együttműködés megteremtése. Nagyszerű azt látni, hogy két cégvezető tisztelettel nyilatkozik egymásról, holott egyébként egymás konkurenciái. Egy ilyen közösségben nem a másik fél ledózerolása, elpusztítása a megoldás, hanem azoknak a pontoknak a megkeresése, ahol a szereplők meg tudják találni a kapcsolódási pontokat egymáshoz.

Ha Ön vállalkozó és megoldást keres egy-egy feladatra, akkor itt a helye közöttünk!

Miért csak 16?

Ahogy az már lenni szokott, sokan nem tudtak jelen lenni azok közül, akik előre bejelentkeztek, mert a vállalkozói élet közbe szólt. Kinek egy nagyobb vevője jelentkezett be tegnap este, kinek a munkatársaival adódott feladata. Ez teljesen normális dolog.

Másrészt a 16 vállalkozó valójában sokkal több emberhez ér el. A megjelent cégek és vállalkozók vezetői összességében több, mint 300 alkalmazottra vannak közvetlen hatással. Ezen felül a családjukra és azokra, akikkel napi kapcsolatban állnak.

16 fő képes jelentős változást előidézni!

TGAL-logo.jpg