Rólunk írták: Innovatív Üzleti Reggelit tartottak Salgótarjánban

2015/11/14 Címkék: üzleti reggeli, 3100.hu, rólunk írták.

Pénteken reggel első ízben tartottak Innovatív Üzleti Reggelit Salgótarjánban, tizenhárom helyi vállalkozás részvételével. A szervezők szándéka szerint a későbbiekben havi rendszerességgel folytatódik majd a program.

Az ötletgazdák – Winkler Balázs és Lehoczki Erik – a Rádió Focus szerda reggeli adásában műsorvezetői kérdésre elmondták: a létező, vállalkozókat tömörítő szervezetekhez képest az ilyen üzleti reggelik rugalmassága és kötetlensége lehet az, ami újdonságot jelent és új perspektívákat nyithat a közös gondolkodásban. Ennek létjogosultsága talán már az első alkalommal markánsan kirajzolódott.

innovativ_uzleti_reggeli_salgotarjan_2015_november_13_.jpg

Az első ilyen eseményre kevesebb mint húsz vállalkozót hívtak meg, végül tizenhárom helyi szereplő képviseltette magát, a szándékok szerint azonban a folytatásban nyitott lesz a lehetőség mások számára is a bekapcsolódásra. Mások számára is, de nem mindenkinek; nem szeretnének ugyanis „fiktív” cégeket, alvállalkozókat ki nem fizető cégek vezetőit a körben tudni – erre a jövőben is kifejezetten odafigyelnek majd.

 

Az első találkozón a bankszektorból érkező, napelemes rendszereket telepítő, informatikai szegmensben aktív, marketinggel és kommunikációval foglalkozó vállalkozások jelentek meg, de csomagoló- és faipari vállalkozás is képviseltette magát a non-profit szegmens, mint például a Zenthe Ferenc Színház mellett. Volt aki a bemutatkozó kört követő hozzászólásában jelezte: jó indulási alap a tizenhárom résztvevő, mivel regionális hálózatot (is) működtető cégük más településeken is látogat hasonló találkozókat. Ezek között volt olyan város, ahol az első reggelin négyen vettek részt, mára pedig több tucatnyi szereplő találkozik rendszeres időközönként, mely immár komoly potenciált jelent számukra úgy a kapcsolati tőkét, mint az ebből a körből (vagy ezen körön keresztül) érkező megrendeléseket tekintve.

Innovatív Üzleti Reggeli várhatóan december közepén lesz legközelebb Salgótarjánban, addigra már az erre a célra létrehozott honlap is elkezdi majd működését.